PROTEJAŢI NATURA!

PROTEJAŢI NATURA!

 

Proiectul „PROTEJAŢI NATURA!” s-a desfăşurat la Grupul Şcolar Agricol „Alexandru Borza” din Ciumbrud în perioada 01.04.2008 – 30.05.2008, având drept grup ţintă toţi elevii şcolii noastre.
Scopul acestui proiect a fost: sensibilizarea fiecarui elev la pericolele degradării mediului, începând cu păstrarea în perfectă curăţenie a tot ceea ce ne înconjoară – acasă, pe stradă, sau în plină natură – şi familiarizarea lor cu posibilităţile pe care tehnica şi ştiinţa le-au realizat pentru a ne feri pe noi şi pe cei din jurul nostru de efectele dăunătoare sănătăţii şi dezvoltării normale a vieţii pe Pământ.
Coordonatoarea acestui proiect a fost domnişoara profesoară Grozav Amelia carea a colaborat, pentru implementarea proiectului, cu doamna dir. adj. Filimon Dana, doamna profesoară Vass Paraschiva şi doamana profesoară Tocaciu Camelia.

Pentru mai multe detalii, accesati pagina.PROTEJAŢI NATURA!

PROTEJAŢI NATURA

 În tonalităţi diferite, de la strigătul disperat şi pesimist, până la avertismentul serios şi lucid, acest semnal trebuie ascultat şi trebuie să dea de gândit fiecăruia dintre locuitorii planetei noastre – de la omul politic, răspunzător pentru destinele naţiunilor până la ultimul viligiaturist care zăboveşte câteva ceasuri într-o poiană liniştită. Fiecare dintre noi este înstare să lezeze natura sau să o protejeze, să o întineze sau să o înfrumuseţeze, să contribuie la distrugerea sau perpetuarea ei. 

     Noi suntem, în acelaşi timp, creaţia şi creatorii mediului înconjurător, care ne asigură existenţa fizică şi ne oferă posibilitatea unei dezvoltări intelectuale, morale, sociale şi spiriuale. Şi, e firesc, astfel să iubim natura în toată complexitatea ei şi viaţa, dar pentru a o avea cât mai plăcută, trebuie să luptăm pentru păstrarea calitativă a mediului înconjurător.

     Plecând de la acest argument, proiectul PROTEJAŢI NATURA!, desfăşurat în perioada 01.04.2008-30.05.2008, a avut următoarele activităţi:

 1. Concurs de desene „Micii ecologi” şi un moment artistic de „Ziua Pământului” 
       Coordonator: prof. Grozav Maria Amelia 
       Dir. adj. prof. Filimon Dana 
       Prof. Vass Paraschiva 
 2. Expoziţie foto: „Aşa DA – Aşa NU” 
       Coordonator: prof. Grozav Maria Amelia 
       Dir. adj. prof. Filimon Dana 
       Prof. Tocaciu Camelia 
 3. Acţiune de curăţenie 
       Coordonator: prof. Grozav Maria Amelia 
       Dir. adj. prof. Filimon Dana 
       Prof. Vass Paraschiva 
 4. Acţiune de colectare pet-uri 
       Coordonator: prof. Grozav Maria Amelia 
       Dir. adj. prof. Filimon Dana 
       Prof. Vass Paraschiva 
 5. Informarea elevilor asupra poluării si a consecinţelor acesteia 
       Coordonator: prof. Grozav Maria Amelia 
       Dir. adj. prof. Filimon Dana 
       Prof. Vass Paraschiva 

    În concluzie, ne putem da seama, astfel, că în interesul nostru, suntem datori să supraveghem, să ne controlăm atitudinea faţă de natură şi adesea s-o apărăm de noi înşine, pentru că viaţa fiecăruia dintre noi pe Pămănt nu are sens dacă privim pasivi cum primăverile devin mute.

     Un om civilizat, este acela care priveşte spre viitor. Aşadar, sensibilizarea fiecaruia dintre noi la pericolele degradării mediului, începând cu păstrarea în perfectă curăţenie a tot ceea ce ne înconjoară – acasă, pe stradă, sau în plină natură – familiarizarea fiecăruia dintre noi cu posibilităţile pe care tehnica şi ştiinţa le-au realizat pentru a ne feri pe noi şi pe cei din jurul nostru de efectele dăunătoare sănătăţii şi dezvoltării normale a vieţii pe Pământ trebuie să fie acţiuni de continuitate.

„Natura este un dar nepreţuit. 
Cunoaşteţi-i tainele şi ocrotiţi-i frumuseţile!”